HannanSelmani

Selmani Work Solutions -

Onze loopbaancoaches en re-integratiebemiddelaars zijn mensgerichte professionals met een brede expertise op het gebied van loopbaancoaching, re-integratie, outplacement, arbeidsbemiddeling en diversiteit. Onze visie is dat iedereen aan het werk wil en kan, mits het een baan is die volledig passend is. En daar gaan wij ook voor! Onze werkwijze is persoonlijk en doelgericht. U weet altijd waar u aan toe bent, omdat we werken met een plan van aanpak, doelstellingen en heldere voortgangsrapportages.

Selmani Work Solutions werkt sinds haar oprichting met medewerkers die alleen worden ingezet op basis van hun persoonlijke betrokkenheid en deskundigheid. Onze medewerkers zijn bevlogen, ondernemend en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van de continuïteit van onze dienstverlening. Wij weten precies hoe het werkt. Met onze training, persoonlijke aandacht en bemiddeling bent u in no time weer aan het werk.

Hannan Selmani (1975), oprichter Selmani Work Solutions heeft mede door haar multiculturele achtergrond oog voor diversiteit en de unieke eigenschappen van mensen. Dat heeft haar gevormd tot iemand die zich openstelt voor anderen en oprechte interesse toont. Bij Hannan voelen mensen zich veilig, durven zij zich kwetsbaar op te stellen en kritisch naar zichzelf te kijken. Daarmee worden zij zich weer bewust van hun unieke kracht, leren zij nieuwe gebieden van zichzelf ontdekken en stappen te zetten in hun ontwikkeling.

Vanuit de HBO-opleiding Personeel en Arbeid is Hannan gaan werken als arbeidsbemiddelaar. Gaandeweg is zij dit gaan combineren met outplacement, training en coaching. Hierbij ging het om de meest uiteenlopende doelgroepen: voor de private sector begeleidde zij outplacementtrajecten en voor gemeentes en het UWV begeleidde zij WAO’ers, Wajongers, cliënten uit een sociaal plan en langdurig werkzoekenden.

Steeds draait het om mensen die in hun (werk)leven zijn vastgelopen. Zij zijn hun zelfvertrouwen en drijfveren kwijtgeraakt, waardoor zij hun eigen kracht en talenten sterk onderschatten of zelfs negeren. Regelmatig blijkt dan ook dat coaching een voorwaarde is om deze onbenutte kwaliteiten aan te boren, zodat succesvolle bemiddeling en werkhervatting mogelijk wordt.

Om haar coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen volgde Hannan de post-HBO-opleiding voor Loopbaancoach/-adviseur. Daar leerde zij het levensverhaal van mensen als uitgangspunt te nemen om naar een duurzame verandering toe te werken. Sinds 2009 is Hannan vanuit haar eigen bedrijf actief als loopbaancoach en arbeidsbemiddelaar.  ‘ Het voelt niet als werk, maar als een levensdoel ‘.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Share