Trainingen en workshops

Een greep uit de arbeidsgerelateerde groepstrainingen en workshops van Selmani Work Solutions:

 

  • Beroepenoriëntatietraining

De werkzoekenden ontdekken welk soort werk het beste bij hen past. Ze krijgen handvatten om dieper na te denken over wat hen drijft. Zo verkrijgen de deelnemers een groter inzicht in hun persoonlijkheid en vaardigheden. Zij leren die bovendien te vertalen in mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

 

  • Communicatietraining

Door effectief te leren communiceren met zowel collega’s als leidinggevenden, verbeteren de werkzoekenden hun professionele communicatieve vaardigheden. In de training wordt onder meer aandacht besteed aan presentatievaardigheden, feedback geven en ontvangen, het verwoorden van meningen en effectieve vragen stellen

 

  • Sollicitatietraining

De deelnemers worden uitgebreid voorbereid op toekomstige sollicitatieprocedures. Daarbij hoort ook het schrijven van een goede sollicitatiebrief, een adequaat curriculum vitae en een persoonlijk profiel. Sollicitatiegesprekken worden geoefend middels een rollenspel en interactie met de groep. Behalve voor het trainen van sollicitatievaardigheden, kunt u bij Selmani Work Solutions terecht voor job marketing om de kansen op een baan verder te vergroten. Aan bod komt onder meer hoe u het beste naar vacatures kunt zoeken, hoe u uw netwerk kunt uitbreiden en hoe u effectief contact kunt leggen met bedrijven. Ons eigen netwerk staat u daarbij uiteraard ten dienst.

 

  • Vrouwenmanagement

Deze workshop biedt handvatten om balans (terug) te vinden tussen uw werk, zorgtaken en sociale leven. Er ontstaat tegelijkertijd meer ruimte voor de eigen ontwikkeling. En vooral: u zult meer plezier hebben in de verschillende dingen die u doet of wilt doen. Tijdens de workshop wordt onder meer gewerkt met de zelfmanagementmatrix en de cirkel van betrokkenheid en invloed.

 

  • Presentatie- en netwerkvaardigheden

De workshop biedt de mogelijkheid om met de uitkomsten van het eerder verrichte zelfonderzoek aan de slag te gaan. U leert een curriculum vitae op te bouwen of aan te scherpen, een goede sollicitatiebrief op te stellen en hoe u zichzelf het beste kunt presenteren tijdens een sollicitatiegesprek of netwerkbijeenkomst.

 

Door de individuele aanpak zijn de workshops geschikt voor allerlei gezelschappen: medewerkers van bedrijven of organisaties, studenten en zelfs gemengde groepen van belangstellenden.

Share