Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

We lopen allemaal wel eens vast in onze loopbaan. Er kunnen dan twijfels ontstaan over wat je wilt (of kunt) en hoe je dat kunt bereiken. Het maken van een definitieve keuze vraagt om zelfonderzoek waarmee duidelijk wordt welke keuzemogelijkheden het meest aansluiten bij jouw wensen in je werk en of persoonlijk leven. Gebrek aan zelfkennis maakt nu eenmaal onzeker.

Wat is het?

Bijna iedereen passeert in zijn of haar (werk) leven wel enkele kruispunten. Soms ontstaat er twijfel over de doorgaans vertrouwde weg. Een loopbaanonderzoek is het perfecte startpunt om te bepalen waar jij staat en/of je huidige baan en of ontwikkeling nog passend is.

Met loopbaancoaching (her)ontdek je welke waarden en zingevende factoren in je (werk) leven de moeite waard zijn. Waar krijg je energie van, wat inspireert je en wat heb je daarin te ontwikkelen? Je krijgt een scherp beeld van wat je motiveert en wat je drijft. Je leert ook je persoonlijke valkuilen kennen. Je coach haalt duidelijk naar voren waar je goed in bent en wat voor jou essentieel is om verder te komen in je ontwikkeling.

We starten met een realiteitstoets en beginnen met hoe het nu is. We nemen de ontstane twijfels onder de loep, belemmerende gedachten en overtuigingen en werken toe naar meer stabiliteit en zelfvertrouwen. Er wordt gewerkt met een gerichte ontwikkelvraag en een meetbaar leerdoel.

Voor wie is het?

Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten in je loopbaan of twijfel hebt over waar je nu staat, welk richting je op wilt en hoe dat te bereiken, kan loopbaanbegeleiding uitkomst bieden. Er wordt zorgvuldig gekeken naar wat je precies nodig hebt aan coaching en/of begeleiding zodat je nooit teveel betaalt. De frequentie van de coaching gesprekken wordt in overleg met jou bepaald. Het is immers de bedoeling dat werk in jouw leven past en niet andersom!

Voor een organisatie is de ontwikkeling en inzetbaarheid van werknemers uitermate belangrijk. De levensvatbaarheid van een organisatie is daar voor een deel zelfs van afhankelijk. Goede begeleiding en coaching stelt werknemers in staat de juiste keuzes te maken in hun loopbaanontwikkeling en op de juiste plek terecht te komen. Hiermee draagt een organisatie actief bij aan het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van werknemers en voorkomt het verzuim.

Wat mag je verwachten?

We kijken samen naar wie jij bent, wat jouw kwaliteiten en competenties zijn, wat je potentie is en welke ambities je hebt. Op basis van jouw profiel maken we een vertaalslag naar functies/branches die daar het meest op aansluiten. Vanzelfsprekend zijn we alert op valkuilen en ingesleten gedragspatronen die van invloed kunnen zijn op de begeleiding. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Zicht krijgen op persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses, drijfveren en waarden, middels gevalideerde testen en andere methodes
  • Loopbaanonderzoek
  • Vaststellen persoonlijk zoekprofiel
  • Opstellen loopbaanplan
  • Introductie binnen nieuwe netwerken

Selmani Work Solutions

info@selmaniworksolutions.com
KvK-Nummer: 55120261

Adresgegevens

Bezoekadres 1
Slotermeerlaan 69 B2
1064 HA Amsterdam

Bezoekadres 2
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam

Volg ons op social media

Selmani Work Solutions © 2020. All rights reserved.

TOP