Over Selmani Work Solutions

Sterk in het begeleiden naar werk

Selmani Work Solution (SWS) is een landelijk werkende organisatie en gespecialiseerd in loopbaandienstverlening, re-integratie, outplacement en arbeidsbemiddeling. Het bedrijf is in 2009 opgericht door Hannan Selmani, zelf sindsdien actief als directeur en senior loopbaanadviseur. Zij beschikt over ruim 20 jaar specialistische ervaring in loopbaan en mobiliteitsvraagstukken, re-integratie en arbeidsbemiddeling. Met haar team staat zij voor deskundigheid, doortastendheid en resultaat.

Missie

Wij spreken mensen aan op hun talent, bieden inzicht in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en begeleiden doelgericht naar een passende en duurzame functie.

Visie

Wij geloven dat eenieder vanuit zijn of haar talent een bijdrage kan leveren aan een inclusieve en kleurrijke arbeidsmarkt.


Kernwaarde

Persoonlijke benadering, gedegen en integer.Hannan Selmani

“Stel dat het vak van coach nog niet bestond, dan had ik het zeker uitgevonden.”

Hannan werkte in verschillende organisaties als arbeidsbemiddelaar, re-integratiecoach en loopbaanadviseur. In 2009 gooide ze het roer om en startte zij de organisatie die uitgegroeid is tot Selmani Work Solutions B.V.

“Uit eigen ervaring weet ik dat vrijwel alles mogelijk is als je de moed hebt om te gaan voor wat je wilt. Dat is in mijn coaching een belangrijke drijfveer.”

Hannan kreeg op tweejarige leeftijd in haar geboorteland Marokko polio waardoor ze jarenlang moeilijk liep. Halverwege de jaren ‘80 haalde Hannan’s vader, die al jaren als gastarbeider in Nederland werkte, zijn gezin naar Nederland.

“Ons gezin kwam in één klap letterlijk in een andere wereld terecht. Ik zie me nog als tienjarige op mijn sandaaltjes in de Amsterdamse sneeuw staan. Ik realiseerde me dat ik de taal niet sprak, er anders uitzag en ook nog een handicap had. Er zat niets anders op dan opnieuw te beginnen.

Het team

In Marokko had ik ervaren dat ik met hard leren en werken respect kon afdwingen. Ik besloot dat ik dat ook in Nederland voor elkaar ging krijgen.”

Binnen twee jaar sprak Hannan uitstekend Nederlands en na haar P&O-opleiding ging ze aan de slag als arbeidsbemiddelaar en mobiliteitsadviseur. Dat ze talent had om mensen te begeleiden bij fundamentele keuzes in hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling ontdekte ze gaandeweg.
Na het afronden van haar coachopleiding in 2008 bij Adviesbureau Hoogendijk werd haar wens om voor zichzelf te beginnen kraakhelder.

“Mijn omgeving keek wel op van mijn beslissing om als kostwinner en moeder van toen nog drie jonge kinderen deze gewaagde stap te nemen. Maar dit was waar ik vertrouwen in had.”

Coaching in combinatie met loopbaanontwikkeling werd haar specialiteit. “Oprechte aandacht geven, denken in mogelijkheden, ondernemend zijn en mensen sterken in hun zelfvertrouwen, het zijn kwaliteiten die mij als coach typeren. Mensen weten vaak ergens wel wat ze willen maar hebben te weinig vertrouwen in wat zij kunnen, aan mij als coach de kunst om dat eruit te krijgen! Het voelt niet als werk, maar als een levensdoel. Het is de vervulling van wat ik van huis uit mee gekregen heb: je hebt altijd iets belangrijks te doen in het leven, iets, wat alleen jij op je eigen authentieke manier kan.”

Begeleidingsmodel

Fase 1.
Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

We zoomen in op je karakter, kwaliteiten en op wat je tegenkomt aan valkuilen, en belemmeringen. Elke kwaliteit kent immers ook een valkuil. Na afloop van deze fase heb je haarscherp in beeld wie je in de basis bent, wat je blauwdruk is, wat je overtuigingen zijn, waar je kwaliteiten liggen, waar je belangstelling naar uitgaat en wat je moeiteloos afgaat in het persoonlijk en/of werkleven. We leggen de focus op waar je naar toe wil en hoe je dat kunt bereiken. Naast concrete loopbaanoriëntatie maken opdrachten op het gebied van zingeving en vitaliteit jouw loopbaanplan compleet.

Fase 2.
Hoe bereid ik mij voor?

Elke stap begint met inzicht in wat je zelfstandig op kan pakken en waar je coaching en begeleiding in nodig hebt. We gaan concreet aan de slag met tools en instrumenten die je voorbereiden op het ontwikkel, sollicitatie en/of bemiddelingsproces. Wij stellen een realistisch persoons en zoekprofiel op waarmee wij je voorkeuren ten aanzien van werk in kaart brengen en onderzoeken wat de specifieke mogelijkheden voor jou zijn. We maken een nauwkeurig CV en een sollicitatiebrief waarmee je daadwerkelijk binnenkomt bij een potentiële werkgever en bereiden je voor op het sollicitatiegesprek.

Fase 3.
Naar werk!

Je begint goed voorbereid met het voeren van zowel netwerk- als sollicitatiegesprekken. Er wordt actief met je meegedacht over wat je nog beter kan doen en waar je op dient te letten. De bedoeling is dat je steeds dichter bij de baan komt die je ambieert. Je gaat met een positieve mindset solliciteren binnen netwerken en organisaties die aansluiten op jouw profiel. Wanneer je de baan hebt gekregen dan kun je nog steeds een beroep op ons doen gedurende de eerste twee maanden van je dienstverband. Het is altijd prettig om een sparringpartner te hebben tijdens het opstartproces.

Onze tools

Wij maken binnen onze begeleiding gebruik van diverse instrumenten en software, waaronder:

APK

De arbeidsmarktpositiemeter

Creatief zelfonderzoek

Zingeving, bezieling en vitaliteit

Koersonderzoek

Loopbaanonderzoek op maat

Beroepskeuzeonderzoek

Betrouwbaar resultaat

OPQ

Persoonlijkheidstesten

Psychologische assessments

-

Jobmarketing

Arbeidsbenadering

Jobhunting

De ideale baan

Personal branding

Jezelf profileren

Netwerkvaardigheden

Vergroot je netwerk

Ervaringen en Partners

“Hannan is een ervaren loopbaanbegeleider die in vrij korte tijd het talent van mensen weet aan te spreken en impact maakt met haar persoonlijke manier van coachen."

MACHTELD KOLTHOF-SCHAAY

HR & Mobiliteitsadviseur
Gemeente Gouda
"SWS is een effectieve en betrouwbare samenwerkingspartner van ons op het gebied van loopbaanbegeleiding en re-integratie 2e spoor."

ERICA IMMERZEEL

P&O adviseur
Feadship
"Al enige tijd werken wij zeer prettig samen met Selmani Work Solutions. Een bureau dat staat voor haar afspraken, met je meedenkt en eerlijk is in haar adviezen."

GRETHA VEERMAN

HR Manager
Rietlanden Terminals BV
"De gemeente Amsterdam is zeer tevreden over de samenwerking met Selmani Work Solutions wegens hun professionaliteit in combinatie met hun expertise."

MICHEL KANTERS & MARJA BIJLSMA

Projectleider Jeugdwerkloosheid & Beleidsmedewerker Werk & Participatie
Gemeente Amsterdam

Selmani Work Solutions

info@selmaniworksolutions.com
KvK-Nummer: 55120261

Adresgegevens

Bezoekadres 1
Slotermeerlaan 69 B2
1064 HA Amsterdam

Bezoekadres 2
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam

Volg ons op social media

Selmani Work Solutions © 2020. All rights reserved.

TOP